Föreningen

Alfta Bike Park startade som förening våren 2008 då dirtcykling var något som ständigt ökade i popularitet här i Alfta. Vår mål är att ge ungdomar möjlighet att utöva extremare former av cykling såsom dirt, street, downhill, BMX, trial etc. men med betoning på dirt.

Alfta Bike Park ingår i förbundet Aktiv Ungdom. Det innebär bland annat att alla medlemmar är försäkrade under våra aktiviteter samt vid resor till och från dessa.

Vi arrenderar ett område där vi ständigt bygger vidare och utvecklar vår egen bike park. Målet är att det skall finnas möjligheter att utöva rolig cykling för såväl nybörjare som proffs och alla nivåer där emellan.
I Alfta Bike Park skall alla, stor som liten, nybärjare som proffs kunna hitta något att åka på. Parken är öppen för ALLA som vill komma och cykla, men de tider då klubben bedriver verksamhet i parken är det endast öppet för medlemmar.

För cykling i parken är hjälm obligatorisk.
Läs mer om parken här.
Vill ni komma i kontakt med Alfta Bike Park, så ta en titt på kontaktsidan.