Spela Sic Bo online

En stor del av alla tärningsspel som finns idag härstammar från Asien. Sic Bo är ett spel som sägs komma från Kina och har funnits i fler hundratals år. Det dröjde dock fram till 1980-talet för spelet att börja dyka upp på kasinon och sedan dess har det spridit sig en hel del. Idag är det möjligt att få tillgång till Sic Bo var du än befinner dig, det enda som krävs är en internetuppkoppling och ett konto hos en spelsajt.

Hur du spelar

Det spelar ingen roll om du aldrig har spelat Sic Bo tidigare, efter endast ett par omgångar av spelet kommer du känna dig rätt säker i vilka grundregler som gäller. Spelet börjar med att tre tärningar läggs i en kupa, i alla fall vid det fysiska spelet, när du spelar online går det givetvis inte utan allting sköts automatiskt istället. Tärningarna skakas sedan tre gånger och innan du får se vilken utkomst de har måste du göra din gissning. Det finns ett flertal satsningsalternativ att välja mellan, till exempel vilken siffra som visas på en av tärningarna, deras gemensamma utkomst och så vidare. Spelet har alla satsningar utskrivna, vilket gör det lättare för dig att välja.

Det rekommenderas att du som nybörjare håller dig till de enklare satsningsalternativen tills du känner dig mer säker i spelet. Ett exempel är satsningsalternativen lågt eller högt som betyder att du satsar på att utkomsten kommer visa 4 – 10 eller 11 – 17. Dessa alternativ ger dig över 40 % chans att vinna, men samtidigt kommer vinsten inte vara den största. När du känner du dig säkrare kan du börja titta på vilka odds de andra satsningarna har, vilket kan hjälpa dig att räkna ut hur stor vinstchans du får vid alternativen samt hur mycket du kan vinna. När det gäller vinsterna varierar den också beroende på hur mycket du satsar. Satsar du en större summa vinner du självklart mer jämfört med om du endast spelar för några kronor. Du kan läsa på spelsajternas hemsida om eventuella minsta/högsta insatsbelopp. De flesta hemsidor har också reglerna tillgängliga ifall du känner dig osäker.